top of page
_edited.jpg
_edited.jpg

Mama Cacao 

Een mooie toevoeging aan een energetische sessies, BRTT, TRB & 1 op 1 ceremonie is ceremoniële cacao.  Cacao was een belangrijk onderdeel in het leven van de Maya's en Azteken en niet alleen door de hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Het wordt als voeding van de goden beschouwd en als plantmedicijn en bij bijv. lage energie, lage weerstand, stress en migraine ingezet. Het heeft een hele zachte vrouwelijke energie. 

 

Pure Cacao is onbewerkte cacao. Dus niet zoals wij deze vanuit de supermarkt kennen. 

Het staat bekend als hart openend en zachtheid, welke helpt om intuïtie en bewustzijn te versterken. Het geeft ontspanning in het lichaam, geeft focus, vertrouwen, vreugde en brengt verzachting. Dit maakt dat je gemakkelijker bij je gevoel kan komen. Cacao kan ook inzichten en richting geven en is een hele fijne ondersteuning tijdens meditatie. 

 

Ook heeft het een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en mineralen waaronder magnesium, koper en ijzer. Deze ontspannen het lichaam en zorgen ervoor dat alles in je lijf naar de juiste plek vervoerd wordt. Daarnaast is cacao rijk aan antioxidanten, waardoor het je lichaam en daarmee ook meteen je geest ontgift. Het bevorderd de aanmaak van serotonine waardoor je je door cacao erg fijn kan gaan voelen. Naast de fysieke kenmerkend heeft cacao ook een energetische werking. Cacao werkt op het hartchakra en dat maakt dat je makkelijker in contact kunt komen met je hartverlangens, laagjes kunt afpellen, verbinden met jezelf en anderen en voelen wat er aandacht mag krijg in jouw leven en binnenwereld. Het bevorderd focus en creativiteit en kan dus ook daarvoor goed ingezet worden. 

Regelmatig organiseer ik groepsceremonies en retraites. Tijdens deze bijeenkomsten  drinken we Cacao vanuit intentie en verbinding met jezelf. De cacao mag vervolgens een weg naar binnen vinden om je te ondersteunen in je proces. We geven aandacht aan thema's die in de groep of bij jezelf spelen.

Cacao is hierbij altijd in de prijs inbegrepen.

Maar ook bij energetische (reiki) sessies, BRTT en TRB sessies kan de cacao worden ingezet en helpt het je om nog dieper in jezelf te duiken en connectie te maken met je binnenwereld.

Bij deze sessies is cacao apart bij te boeken. Meerprijs €7,50

Geef dit dan even door tijdens je boeking. 

De cacao die ik gebruik in mijn praktijk en tijdens de ceremonies en bijeenkomsten is afkomstig uit het hogere Peruaanse Amazone gebied, aan de rivier Huallaga, waar zij met passie word gekweekt. Een ceremoniële dosis bevat 40 a 45 gram cacao. 

Contra indicaties: 

Er zijn slechts een aantal contra indicaties voor cacao. 

Gebruik van cacao kan niet bij: 

- psychoses (geen cacao)
- g
ebruik van antidepressiva

- hart en bloeddrukproblemen.

 

Bij zwangerschap of borstvoeding werk ik met een lagere dosering. 

Meer weten, neem gerust contact met me op

bottom of page