top of page

Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breahtwork 

(BRTT® & TRB®) 

Een helende reis naar binnen

Touching the Surface
Vrouw op Vensterbank

Overwin angsten, depressie, mentale en fysieke klachten met ademwerk

  

Een 3 uur durende sessie waarbij 2 methodes worden ingezet. 

Beide methodes zijn gericht op het releasen van (onbewust) opgeslagen spanningen, trauma's en emoties in het lichaam. 
 
Ik maak gebruik van zowel fysieke oefeningen als ademhalingen die zich richten op de Nervus Vages en de Psoas Spier. 

Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam onthoudt alles. 

Trauma's  zijn gebeurtenissen die we, om welke reden dan ook, niet hebben kunnen verwerken. Dit alles zit opgeslagen in het cel geheugen van ons lichaam. Gebeurtenissen worden opgeslagen in ons onderbewuste waardoor we vaak niet eens weten waar bepaalde klachten, angsten en spanningen vandaan komen. Onverwerkte trauma's slaan de spanningen op in onze spieren en ons bindweefsel.  Vanuit hier kunnen diverse klachten ontstaan.

Denk aan; spierspanningen, stijfheid van de spieren, migraine en hoofdpijn, fybromyalgie, overprikkeld brein, angsten, onverklaarbare emoties, gevoel hebben altijd aan te staan, niet veilig (in jezelf) voelen, burn-out, depressie, paniekaanvallen, slaapproblemen, (chronische) vermoeidheid, stijfheid in het bekkengebied en nog zo veel meer. 

Tijdens deze sessie maken we een diepe innerlijke reis. We gaan in ons lichaamsgeheugen op zoek naar weggestopte opgeslagen spanningen, emoties, energie en stress. 
Deze reis brengt je in staat om diep opgeslagen trauma, stress en emoties ruimte te geven en hiermee los te laten en te verwerken. 


BRTT®:
Door middel van lichaamsoefeningen nodigen we het lichaam uit om in beweging te komen, waarbij we de trilling gaan opzoeken om het lichaam op een natuurlijke manier te laten ontladen en het zenuwstelsel te kalmeren. Door het releasen van deze spanningen gaat het lichaam weer terug naar zijn eigen ontspannen en kalme staat van zijn. Het lichaam krijgt toegang tot het zenuwstelsel zodat opgeslagen, spanning, stress en trauma losgelaten kan worden. In het dierenrijk zie je dat dit iets is wat dieren automatisch na een stressvolle situatie doen. Ze schudden de stress letterlijk van zich af.  Wij mensen zijn die 'verleerd'. 

TRB®:
Het tweede gedeelte bestaat uit het ademwerk waarmee we nog wat dieper gaan. We maken hierbij gebruik van diverse ademtechnieken. We beginnen met ontspannende en rustige ademhalingen en eindigen met intensievere ademtechnieken, waaronder een ademhaling die we gaan verbinden. Door deze ademhaling komt een grote hoeveelheid natuurlijke DMT (dimethyltryptamine) vrij. Dit is een stof die verantwoordelijk is voor spirituele ervaringen. Het schakelt je denken uit, waardoor filters verdwijnen en de weg naar het emotionele brein geopend wordt en er een reset plaats kan vinden. We geven hiermee dus ruimte aan het lichaam. We zetten hiermee het ego en het denken aan de kant.

Your body knows the way

BRTT® en/of TRB® kan worden ingezet bij:

 • Geboortetrauma

 • Chronische ziektes (denk aan o.a. reuma, fybromyalgie, tinnitus, astma) 

 • Langdurige stress of overbelasting

 • Vroegkinderlijk trauma

 • Hoofdpijn of migraine

 • Bekkenklachten/stijfheid

 • Geheugen- of concentratie problemen

 • Angst of paniek gevoelens

 • Depressie, stress burn-out 

 • Vermoeidheid en slaapproblemen

 • Vage onverklaarbare lichamelijke klachten

 • Enz. Enz. 

Ieder persoon heeft een andere weg te bewandelen met een ander tijdspad en intensiviteit. Het is daarom niet van te voren in t schatten hoeveel sessies er nodig zijn. Vaak zien we bij 2 a 3 sessies al veel verlichting en heling in de processen. 

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een sessie BRTT® of sessie TRB® de doen. 

Omdat veiligheid voorop staat is deelname aan Trauma Release Breathwork® niet mogelijk wanneer je;

zwanger bent

je wordt behandeld voor psycische klachten, zoals: schizofrenie, psychose en/of epilepsie

 • je verslaafd bent aan psychoactieve middelen, zowel soft-als harddrugs

 • je onder medische behandeling bent. Denk hierbij aan glaucoom, hartklachten, hersenboeding

Daarnaast zijn er een aantal voorwaarde om deel te mogen nemen aan BRTT® & TRB®

 • Je mag géén drugs gebruiken in de 2 weken voor aanvang van de sessie

 • je mag  géén entheogene / psilocybine middelen en microdosering gebruiken1 week voor aanvang van de sessie

 • Je mag 72 uur voor aanvang van de sessie géén alcohol gebruiken

Waarom is dit zo belangrijk? 

We werken tijdens deze sessies op jouw zenuwstelsel. Dat kan volledig veilig zolang jij je aan deze voorwaarden houdt. Wanneer je dat niét doet, dan breng jij jouw gezondheid in gevaar. 

Ik vraag je daarom dit zeer serieus te nemen en hier volledig eerlijk over te zijn naar jouzelf en mij toe zodat we een  veilige sessie voor jou en mij kunnen neerzetten. 

erkend innerjourney-1.png

Anouk 

 "wow! Ik voel me zo bijonder na de sessie bij jou. Zoals je weet heb ik het als enorm heftig ervaren, maar de dagen erna werd alles zoveel rustiger. De pijn in mijn rug is zo goed als weg, ik voel me rustiger en lichter. De pijn op mijn borst is minder en het is net of er een soort van mist weg is in mijn hoofd. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven. De manier waarop je me begeleid hebt was zo intens fijn. Ik weet niet wanneer ik me zo veilig gevoeld heb om te zijn wie ik ben. Ondanks de heftige confrontatie met mijn lichaam en emotie. Jeetje daar zat zo veel! 
"!Dankjewel daarvoor
bottom of page