top of page

Het is oké om je eventjes niet oké te voelen


Het is oké om je eventjes niet oké te voelen. Mentaal- fysiek- emotioneel.


We hebben er allemaal wel eens last van. Ook als we het niet zien bij de andere, betekend het niet dat zij geen mindere dagen hebben. Je bent niet de enige en het is oké. Die dagen zijn er en mogen er zijn. Zonder downs geen ups, zonder licht geen donker. Emoties horen bij het leven en we mogen ze allemaal omarmen.


Op dagen dat je het, om welke reden of welke manier dan ook, wat lastiger hebt, ben dan extra lief en vriendelijk voor jezelf. We zijn dan vaak nog strenger tegen onszelf dan we al zijn. We zijn onze ergste criticus. We vinden dat we meer moeten doen, we ons niet zo mogen voelen of balen dat we ons zo voelen, we moeten ons dan maar niet zo aanstellen.


Maar heb maar compassie met jezelf. Zo'n mindere dag is al zwaar genoeg zonder dat je jezelf ook nog eens afkraakt en neer haalt.


Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze niet van zelfmedelijden houden, ze willen niet in een slachtofferrol.

Maar compassie is iets heel anders dan zelfmedelijden.


Als je compassie hebt voor jezelf ben je lief voor jezelf en kun je jezelf troost geven. Je word je eigen beste vriend, die vol mededogen naar je kijkt en met je meeleeft. Ben tegen jezelf en praat tegen jezelf, zoals je tegen een vriend(in), je kind of partner zou zijn. Vol liefde, begrip en compassie.


Dat klinkt al heel anders toch?!


Je bent oké! Ook als je je even niet ok voelt!


Hulp nodig of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken. Neem vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden.


Liefs Maartje

Comments


bottom of page