top of page

Je voelt je zoals je denkt.  

Je voelt je zoals je denkt.

Maar wat nou als je zo je best doet om positief te denken. Je gaat affirmeren, dankbaarheidsoefeningen doen en blijft maar positieve dingen herhalen. Toch wil het maar niet lukken je beter te voelen.  


Niet zo gek toch? Als je compleet weg gaat bij wat je eigenlijk voelt. Als continu de nare gevoelens en gedachten weg probeert te krijgen met positieve gedachten. Gewoon positief denken, dat is alles. Dat is tenminste wat je omgeving en social media maar blijft herhalen.  

Maar helaas! Was het maar zo simpel! En het klopt dat positief denken positiviteit uitstraalt. En wat je uitstraalt en uitzend krijg je terug. 


MAAR....! Daarbij wordt een heel groot en belangrijk stuk overgeslagen en genegeerd.

Want wát is de reden dat je je zo voelt? Waarom ben je down? Waarom denk je negatief? Waarom voel je niet blij? 

Zolang die gevoelens er niet mogen zijn, je ze probeert te overrulen met positieve gedachten, komen die negatieve gevoelens als een boomerang terug. Ooit een boomerang tegen je hoofd gekregen? Het lijkt me verdomd pijnlijk! Dat is ook wat er gebeurd met gevoelens die je probeert te onderdrukken, te negeren en te vervangen met positieve gedachten. Die gevoelens gaan harder schreeuwen om gehoord te worden en uiteindelijk harder pijn doen. Dit voedt dan ook weer overtuigingen als; "zie je wel het heeft geen zin", "ik kan het niet", "ik kan niet positief denken en gelukkig zijn". 


Zo lang je de gevoelens van het kleintje in jou blijft negeren, zullen positieve gedachten niet gaan werken en zal dat kleintje alleen nog maar harder gaan schreeuwen.


Luister naar dat kleintje in jou, voel wat dat kleintje voelt. Is het angst, boosheid, verdriet? En hoe komt dat? Waar komt het vandaan? Neem jezelf en het kleintje in jezelf serieus. Loop het niet voorbij en negeer het niet. Dat kleintje verdient het om gezien en gehoord te worden. Jij verdient het om gehoord en gezien te worden! 


Weet je niet waar te beginnen?  Je hoeft het niet alleen te doen. Niemand kan het alleen en niemand zou het alleen moeten hoeven doen. Ook jij niet! Ik sta klaar om jou te begeleiden en je te helpen jezelf te helpen. Ik ondersteun je in je proces  

Het is tijd lieve jij! 


Comments


bottom of page